Skip to content

Föredragsserie HT 2012 om Hjärnhälsa

Föredragsserie HT 2012  – Vägar till bättre Hjärnhälsa

Aktuella datum: ( presentationstext längre ner om varje föredrag) 
Torsdag 4 oktober  18.30-20.45             Vägar till bättre Hjärnhälsa
Anmäl dig här!
Torsdag 18 oktober 18.30 – 20.45         7 former av ADHD – och hur man hanterar dem – Anmäl dig här!
Tisdag 30 oktober 18.30- 20.45            Hur du omvandlar besvärliga känslor-hypnosens läkande kraft
Anmäl dig här!
Torsdag 22 november 18.30 – 20.45        Den högkänsliga människan – en stor resurs i samhället.
Anmäl dig här!
Text om föredraget finns längre ner på sidan.
Tisdag 27 november  18.30-20.45        Vägar tillbaka från stress och utmattning
Anmäl dig här!
Tisdag 11 december 18.30-20.45         Missbruk och Medberoende/Anhöriga – två stora folksjukdomar
Anmäl dig här!
Plats för alla föredrag:
Welledge,  Kornhamnstorg 6 i Gamla Stan
Kostnad
120 kr per föreläsning.
Mängdrabatt:
2 föreläsningar – 200 kr
3 föreläsningar – 300 kr
4 föreläsningar – 400 kr
5 eller 6 föreläsningar – 500 kr
OBS!  Du har säker plats när du efter anmälan här , sätter in deltagaravgiften,  där summan beror på antalet föreläsningar, på postgiro 30 57 47-8, Relationsinstitutet.
Du kan anmäla dig till en eller flera föreläsningar samtidigt. Som du ser ovan får du mängdrabatt om du vill komma på flera föreläsningar.
Vi kommer inte på något sätt att sälja eller hyra ut dina uppgifter utan enbart ge dig löpande information om vår egen verksamhet.
Kontakt och information
Ove Valodius, 0733-40 26 58
Mail:   ove@relationsboken.se
Hoppas vi ses under hösten!
Varma hälsningar från Ove Valodius, Martin Måsviken, Gunilla Branzell och Haffi Gislason.

4 oktober 2012 – Vägar till bättre Hjärnhälsa

Alltför många i vårt samhälle känner sig stressade, nedstämda och har ångest.  Några av våra största folksjukdomar handlar om stressrelaterade problem som t ex depression och olika former av beroenden.

Nu kan man, via SPECT-skanningar,  äntligen se hur hjärnans insida ser ut när dessa och andra tillstånd finns i vår kropp, och genomföra en detaljerad handlingsplan utifrån sitt tillstånd. Vi har själva gjort SPECT-skanningar och genomför nu ett förändringsarbete utifrån våra detaljerade handlingsplaner.

Föredraget om hjärnhälsa handlar om hur man generellt kan förbättra sin hjärnhälsa och sin kropp för att förebygga ohälsa. Områden som täcks i föreläsningen är hjärnhälsans grunder, den känslomässiga läkningens, kostens och träningens betydelse för hjärnhälsa, hjärnträning och minnet.

Sedan 1991 har Daniel Amens klinik genomfört SPECT- skanningar på 80.000 patienter och har därför en fantastisk databas,  som visar mycket goda resultat.

Även om man inte åker till USA och gör en SPECT-skanning kan man följa Dr Amens generella råd för att få en bättre hjärnhälsa och förebygga ohälsa. De råden ingår i föreläsningen.

Föreläsarna Ove Valodius, Martin Måsviken och Gunilla Branzell har många års erfarenhet av terapeutiskt arbete med klienter och grupper, samt stor erfarenhet av eget inre läkningsarbete.

18 oktober 2012 – 7 former av ADHD – och hur man hanterar dem.

Det pågår en ”tyst epidemi” i vårt samhälle som kallas  ”broken brains” eller ” brustna hjärnor”. Ett sätt detta yttrar sig på är ADHD  (Attention Deficit Hyperactivity Disorder ) eller ADD som drabbar c:a 5-10 % av befolkningen, unga som vuxna.  Under de senaste 20 åren har kunskapen, forskningen och metoderna för att förbättra och läka ADHD ökat snabbt, men fortfarande finns mycket att göra.

Föredraget om de 7 formerna av ADHD tar upp vad ADHD/ADD är, vilka de 7 formerna av ADHD är och hur man kan behandla dem, SPECT-bilder av de sju formerna, myter och fakta om ADHD och vilka delarna är i en helhetsbehandling av ADHD.

Föreläsaren Ove Valodius har en ADHD –diagnos och berättar varmt och personligt om sin väg genom livet med de svårigheter och möjligheter som ADHD inneburit.

Tisdag 30 oktober kl 18.30,Welledge, Kornhamnstorg 6, Gamla stan.

Hur du omvandlar besvärliga känslor – hypnosens läkande kraft

Många människor har problem med ”besvärliga” känslor som ilska, sorg, rädsla, skuld, skam, tomhet, leda eller förvirring. Enligt WHO är känslomässiga problem och psykisk ohälsa ett av de snabbast växande problemen i vårt samhälle.

Det går att förbättra och utveckla relationen till sitt känsloliv. Det går även att läka och omvandla besvärliga känslor till lugn och sinnesro.

Föredraget tar upp följande punkter:

– Varför uppstår de besvärliga känslorna?

– Vilka är den känslomässiga läkningens byggstenar ?

– Hur man kan läka och omvandla besvärliga känslor till lugn och sinnesro

– Vilka metoder bidrar till läkningen ?

– Hypnosens läkande kraft

Föreläsaren Ove Valodius har c:a 15 års erfarenhet som terapeut av arbete med flera läkande metoder, både med klienter och i sitt eget inre läkningsarbete, och han delar med sig på ett varmt och medmänskligt sätt om sina erfarenheter.

Torsdag 22 november 18.30 – 20.45        Den högkänsliga människan – en stor resurs i samhället.

Högkänsliga personer – vad innebär det och hur är sådana personer?  Tillhör du de högkänsliga så har du säkert fått höra kommentarer som ” Du är överkänslig” ” Skärp dig nu” ” Varför ska du alltid hålla på så där?” ” Vad är det med dig egentligen?”

Föredraget vägleder dig genom de högkänsligas landskap. Det är faktiskt så att vi är minst 20 % av befolkningen, och vi har framtiden för oss. Våra egenskaper har mer och mer börjat uppmärksammas och värdesättas i samhället. Dessutom går vi igenom en handlingsplan för hur man på bästa sätt kan se och få del av vinsterna med att vara högkänslig.

Föreläsare: Ove Valodius

Kostnad 120 kr

Tisdag 27 november 18.30-20.45, Vägar tillbaka från stress och utmattning

Stressnivån ökar i samhället och vi alla påverkas av den nuvarande samhällsutvecklingen, vare sig vi har för mycket att göra eller är stressade av arbetslöshet, dålig arbetsmiljö eller känner av stress i nära relationer.

Föredraget visar vad som händer i individen när stressnivån höjs och vad man kan göra för att sänka stressnivån eller återhämta sig från utmattning. Vi har själva påverkats starkt av stress och utmattning och använt olika metoder för att återhämta oss.

Föreläsare Ove Valodius

Kostnad 120 kr

Tisdag 11 december kll 18.30 – 20.45. Missbruk och Medberoende/Anhöriga – två stora folksjukdomar

 

1 av 10 vuxna missbrukar alkohol på ett skadligt sätt. Varje missbrukare har ungefär 4 närstående runtomkring sig; barn, partner, vänner och arbetskamrater som tar skada av situationen.

Dessutom har vi alla andra missbruk som narkotika, spelande, matmissbruk, dopning, arbete, sex, läkemedel, shopping, religion, våld etc. Listan kan göras lång över olika missbruks skadeeffekter, både på den som missbrukar och den anhörige.

Föredraget går igenom hur missbrukaren och de anhöriga fastnar i en ond spiral, och hur denna spiral kan brytas. Speciell tonvikt läggs på hur missbruket kan stoppas och hur den stora gruppen anhöriga och närstående hur kan växa som människor och komma ur sitt medberoende.

Föreläsare är Ove Valodius som har 15 års erfarenhet som terapeut, med medberoende och missbruk som en vanlig företeelse. Han har dessutom egen erfarenhet som anhörig till missbruk.

Kostnad 120 kr.

 
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: